Bouwtechnische keuring nodig?

Indien je van plan bent een woning te kopen is het van groot belang van te voren een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dit houdt in dat de woning vakkundig geïnspecteerd wordt door professionals op eventuele gebreken. Na de keuring wordt een bouwkundig rapport opgesteld. Hierin worden ook zaken vermeldt welke vervangen en/of hersteld moeten worden. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je besluit de woning te kopen en kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Waarop wordt gekeurd?

Tijdens een bouwtechnische keuring wordt naar een aantal dingen gekeken, bijvoorbeeld naar de staat van de ramen, gevels en deuren. Ook worden de dakgoten en schoorstenen gecheckt. Zijn ze nog goed, of aan vernieuwing toe? Denk ook aan de controle van fundering, kruipruimte en vloeren. Tevens wordt gekeken of de riolering nog goed werkt. De centrale verwarming, gasinstallatie en leidingen worden ook gecheckt. Ook de vloeren, plafonds en wanden worden gecontroleerd. Dit laatste is ook van belang in verband met het controleren of er vocht of schimmel onder vloeren of muren zit. Want indien dat zo is zal dit eerst verwijderd moeten worden, voordat je in de woning gaat wonen. Verouderde elektra is ook iets dat door de professional ontdekt kan worden. Dit dien je dus zo snel mogelijk te vervangen. Tot slot kan er op asbest gecontroleerd worden maar het is niet per se verplicht dit te laten verwijderen. Het is uiteraard wel handig als je weet waar het zich bevindt.

 

Wanneer een keuring?

Als je op huizenjacht gaat en je vindt een huis dat volledig naar jouw smaak is, is de volgende stap het bieden op de woning. Daarna krijg je nog enige dagen bedenktijd. Het is aan te raden dat je de bouwtechnische keuring in die bedenktijd uit laat voeren. Als je weet hoeveel er aan het huis opgeknapt moet worden en hoeveel dit kost kun je dit mee laten wegen in je beslissing om de woning wel of niet te kopen. Dat scheelt een hoop ellende achteraf waarbij je misschien denkt “had ik dit huis maar nooit gekocht”. Het is trouwens niet zo dat bouwkundige gebreken alleen bij oude huizen voorkomen. Een bouwtechnische keuring is ook zeker bij nieuwbouwwoningen van essentieel belang! Ook bij huizen van slechts vijf jaar oud kan het zijn dat de elektra niet goed is aangesloten, er loszittende tegels in de keuken liggen, of dat het kitwerk slecht is gedaan. Dus staar je niet blind op een woning die ogenschijnlijk tip top in orde is, er kan evengoed heel veel mis zijn!

 

Bouwtechnische keuring online een afspraak voor maken

Online kun je een afspraak maken voor een bouwkundige keuring. Je kunt op de meeste websites een contactformulier invullen. De adviseurs nemen dan contact met je op voor de planning en procedure. Waar je ook woont in Nederland, door heel het land zitten professionals die de bouwtechnische keuring bij jou thuis uit kunnen voeren! Door de keuring voorkom je verrassingen achteraf, dit geeft vertrouwen en financiële zekerheid bij de aankoop van je nieuwe huis. Hierdoor kun je je een rustige start in de woning maken!

 

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these