Staat jouw huis (nog wel) ‘onder water’?

In de volksmond spreken we over een woning die ‘onder water’ staat wanneer de hypotheekschuld hoger is dan de verkoopwaarde. Is dit in jouw geval ook zo? Dan is het verstandig om eens contact met ons op te nemen. Het zou namelijk zo maar eens kunnen dat door de huidige ontwikkelingen in de markt je nu kunt verkopen zonder restschuld.

Huizenprijzen blijven stijgen!

Door het tekort aan te koop staande woningen in verhouding tot het aantal actieve kopers in de markt zijn de huizenprijzen in de regio Gouda, Waddinxveen, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn hard gestegen. Wij verkopen voor veel klanten woningen in de regio tegen de vraagprijs en in sommige gevallen zelfs meer. Krijg je de gewenste vraagprijs voor een woning dan kan het zijn dat je hiermee de restschuld gelijk af kunt lossen. Houd er ook rekening mee dat de hypotheekrente nog steeds laag staat. Dit kan betekenen dat de maandlasten voor een nieuwe hypotheek ook nog eens lager kunnen uitvallen.

Of jij de vraagprijs of meer krijgt voor jouw koopwoning hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Zoals de locatie, het woonoppervlakte, de staat van de woning en het aantal vergelijkbare woningen die te koop staan. Zit je er niet op te wachten om je woning te verkopen dan zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om extra af te lossen of je blijft in de woning wonen totdat de markt nog meer aantrekt.

Benieuwd naar de mogelijke vraagprijs van jouw woning?

Indien je meer wilt weten over de mogelijkheden dan komen wij graag bij je langs voor een gratis waardebepaling. Naast een indicatie van de mogelijk vraagprijs kunnen we ook bespreken of het verstandig is om nu de woning in de verkoop te zetten of om nog even te wachten.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these