Drie redenen om zelf je huis te verkopen zonder makelaar

De huizenmarkt is booming. Waarom dan niet zelf je huis verkopen zonder makelaar?
Vroeger was het ondenkbaar dat iemand zelf zijn huis zou verkopen. Inmiddels is het wel anders en het zelf verkopen zonder makelaar zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Geen courtage
De courtage is meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde makelaar in Nederland rekent een courtage van ruwweg 1,25 à 2%. De verschillen per regio en makelaar zijn aanzienlijk.
Door zelf je huis te verkopen bespaar je natuurlijk duizenden euro’s aan courtage.

Zelf je huis verkopen, geen courtage

Je doet zelf de bezichtiging
…en dat heeft zo zijn voordelen.
Je weet zelf ten slotte het beste wat de unieke kenmerken van jouw huis zijn. Jij weet wat het fijnste plekje is om in de tuin te zitten, jij weet precies hoe het is om in deze wijk te wonen… noem maar op.
Daarnaast hebben de kopers meteen een beeld van de mensen waar ze mee te maken hebben.
Men kiest niet alleen voor het huis, maar het gevoel om het huis heen is heel belangrijk. Dus hier kun je dan prima op inspelen.

Flexibel
De meeste makelaars werken tijdens kantooruren en al zullen ze heus weleens een afspraak plannen buiten kantooruren, meestal worden afspraken gewoon overdag gepland.
Ga je zelf je huis verkopen zonder makelaar dan heb je niets te maken met kantooruren. Je kunt de afspraken met de potentiële koper plannen wanneer het jullie uitkomt. Wel zo prettig.

Zelf je huis verkopen? Let wel op!
Ook als je zelf je huis gaat verkopen is het sowieso verstandig om dit onder begeleiding van een vertrouwde makelaar te doen.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these